هارد اس اس دی (SSD) یا به قول بعضی افراد، دیسک حالت جامد، حافظه ای برای ذخیره اطلاعت است که برتری قابل توجهی نسبت به هارد های نسل قبل یعنی هارد های HHD دارد. هارد های HHD اطلاعات را بر روی دیسک های چرنده می نوشتند و زمانی که آن اطلاعات فراخوانده می شدند سوزنی مه وظیفه ی نوشتن خواندن را بر عهده داشت، تمام دسک را در جست جوی اطلاعات مورد نظر می گشت تا آن را پیدا کرده و بخواند.
اما در هارد های اس اس دی (SSD)، خبری از چرخش دیسک و هارد نیست و به جای آن، اطلاعات در بخش های مخصوص نوشته و جایگذاری می شوند، این امر باعث این می شود که زمانی که این اطلاعات فراخوانی می شوند، رایانه سریعا به همان بخش از هارد اس اس دی (SSD) برود و نتها اطلاعات آن بخش را بخواند.

مزایای هارد اس اس دی (SSD)
همان طور که هگفته شد، یکی از مزیت هارد اس اس دی (SSD) داشتن سرعت پردازش بالاتر نسبت به هارد های نسل قبل یا هارد های (HDD) است. هارد اس اس دی (SSD) علاوه بر این که سرعت پردازش بالایی دارد، در برابر ضربه مقاوم تر از هارد های (HDD) است. باید به این موضوع توحه کرد که مقاوم بودن آن در برابر ضربه به هیج وجه به معنای ضدضربه بودن آن نیست.
به مرور این توجه به این نکات می توان فهمید که، اگر فردی به دنبال داشتن رایانه ای با سرعت پردازش و خوانایی بالا است؛ دستگاه او بهتر است از هارد اس اس دی (SSD) برای ذخیره و اطلاعات استفاده کند.
شرکت های زیادی همچون: اپل، ماکروسافت، ایسوز و غیره از آنجایی که همیشه قصد بهبود سرعت دستگاه های خود را دارند، معمولا در دستگاه ای جدید خود از هارد اس اس دی (SSD) استفاده می کنند تا دستکاه بتواند راخت تر از پس پردازش های سنگین اطلاعات بر آید.
نکات قابل توجه هارد اس اس دی (SSD)
اگر قصد خرید هارد (SSD) دارید، باید چند نکته را قبل خرید بدانید.
۱. تمام هارد های (SSD) گرمای بیشتری تسبت به هارد های (HDD) سابق تولید می کنند.
۲. در هارد (SSD) چیزی مانند ریکاوری و امثال آن برای هارد های (HDD) وجود ندارد.
ممکن است شما با خودتان فکر کنید که این دو مورد از عیب های هارد اس اس دی (SSD) محسوب می شوند، حتی اگر ما این دو مورد را از عیب های آن حساب کنیم باز هم از آن جایی که این سری هارد ها سرعت چشم گیر و باور نکردنی در خواندن و پردازش اطلاعات دارند، نمی شود هارد اس اس دی (SSD) را ضعیف و معیوب دانست.
اگر شما از لپتاپ استفاده می کنید، باید بدانید که هارد اس اس دی روی دستگاه شکا هم قابل نصب است. حتی بعضی از لپتاپ ها از حافظه های ام ۲ یا (M2) پشتیبانی می کنند که آن ها هم نوعی هارد اس اس دی (SSD) هستند. این نوع هارد ها رو می تونید از سایت کاری با ما تهیه کنید.